13/10/07

UNA MAGNÍFICA INICIATIVADes de l'inici de la democràcia, cap de les corporacions municipals que han passat per l'Ajuntament de Sollana s'havia proposat rendir homenatge a la nostra Senyera com es va fer el passat dia 9 d'Octubre i ha sigut precisament un govern municipal presidit per una Alcaldessa socialista el que ha introduït el nostre poble en la normalitat.

Cert és que es van cometre alguns errors, com confondre l'himne de la ciutat de València ab l'himne oficial de la Comunitat Valenciana, imputables més a la falta de costum que a la imperícia i que a bé segur es poliran en els pròxims anys; com també és cert que l'afluència de públic anirà creixent a poc a poc conforme s'assente la tradició que s'inicia este 2007 gràcies a esta magnifica iniciativa.

El fet que precisament este acte fóra programat per un govern d'esquerres és doblement significatiu. D'una banda Sollana s'unix als molts pobles del nostre entorn que impulsen distintes maneres de celebrar el dia de totes les valencianes i valencians, contribuint a refermar el nostre sentiment com a poble; però lo que resulta més important és que ab este acte, la nostra Alcaldessa ha tancat (almenys en el nostre poble) la tradicional divisió entre esquerres i dretes respecte als nostres símbols identitaris.

Ni la Senyera, ni el nostre himne, ni el 9 d'Octubre són patrimoni de la dreta ni de l'esquerra, són de totes les valencianes i de tots els valencians; almenys a Sollana així s'ha demostrat.

No hay comentarios: